kenapa aku mencintaimu -SOFAZR-

Follow Kite Jom ! ^.^

Thursday, 19 January 2012


semalam penat gilerr doe ,merentas desa . tapi bes :) bole lari lari sehatkan badan . cepat jugak aku lari tahun ni . and azam tahun niyy mau kasi pecah rekod :D hehe . naseb aku tak jadi atlet merentas desa ,kalau tak jadi macam kaka syahmi le . kesian betol dye aku tengok . muke dye burn tapi maseh lawa . aku pon sikit hari lagi burn la :( siyess aku ckap ,penat tahap gaban arr . tapi awal jugak aku smpai . hehe . then ,da smpai skola tnggu mak aku seminit ,mak aku tak datang then jalan lagi pegi public phone yg jaoh tuh ,yg dkat punye buat hal -.- penat penat aku jalan pegi public phone yg jaoh tuh mak aku tak angkat fon -.- maen maen betol :3 oleh itu ,aku kna tunggu mak aku jugak smpai dtg even smpai malam pon >.< tak smpai 5 minit ,mak aku pon datang . terus bwk aku pegi pasar malam . korg tahu ? fes tuh mak aku dha bli air kelape dh , tak smpai 10 minit air tuh dh hbess . sape tak dahaga lepas lari2 kan ? so ,aku pon suruh mak aku belikan air lagi secawan . kali ni air jagung pulak >.< sedap <3 hehe . daa habess bli bihun sup bagai ,balik lahh ,nk tnggu ape lagi kan ? hikhok . balik awal on9 sat . hee :D lepas tuh solat then makan . mkn wajib didahulukan ye ? haha . lepas tuh baru sebok nak buat keje skola . byk doe ! smpai srabut kepale otak aku neyh --'' buat smpai pkol 11 . okeh ,raye cine dh dkat . yeayy ! cuti smnggu . muehehe . gtg , love u ;) k bhaiyy :D

Friday, 6 January 2012

SAKIT MATA :(



korang penah sakit mate tak ? tak penah ? meh amek sini sikt meh . kami dh tak sanggop menahan beban ini lagii . huaaa ! mata kami dh bengkak sbelah o.O siyes ,kami tak penah sakit mata . fes time ni -.- menderita kot . kalau tak sakit takpe jugak . fes fes tuh dh sepet sbelah . jadi anak cina sat . HAHA .
I NEED A DOCTOR ! A KIND and CUTE DOCTOR :) cepat sembuh skit :) kihkihkih . korang nak tawu tak ? dlu kan ,kami penakot gilaa nak mkn ubat . kalau tngok ubat je jaoh je larii . smpaii kne pakse pakse dngan mak kami :'( actually ,dlu kami mkn ubat oke je ,skali tuh telan ubat tak lepas korang tahu kan rase dye ? PAHIT DOH ! nak temuntah dibuatnye XD sebab tu laa kami fobia nk mkn ubat :) kalau tak nak makan ubat kan ,mak kami bli ubat air . pergghh ! mcm budak buadak je -.- esok nk skola ,rase mcm  tak bole pegi je . tapi mak kami suruh pegi jugak . kan kesian kawan2 kami ? tak pasal pasal nnti satu kelas ambek mc . HAHA . sunyi je kelas :) kesian cegu . BHAHAHA


adohh ! sakit mata >.<
nak pegi mkn ubat jap :)
k byee ;)


Sunday, 1 January 2012

WAJIB BACA ! BEST :)

aku yang create story ni lorh :)
oke , aku tipu >.<
selamat membaca :)

•.♥• Jadikan situasi ini sebagai iktibar kepada mereka yang sedang hangat bercinta.. Ketahuilah bahawa bercinta sebelum kahwin adalah jalan menghampiri zina dan ianya mampu untuk berzina...Oleh itu halalkan segera perhubungan anda itu •.♥•


Wanita 1 : Betul U sayang I ??
Lelaki : Ye sayang, I tak tipu.
Wanita 1 : U nie, jangan laa pegang2 I..Lelaki : I pegang sikit je sayang..
Wanita 1 : Tak nak laa.. Kalau terlanjur macam mana?
Lelaki : Kita kahwin laa.. I jumpa keluarga u ..
Wanita 1 : Betul? U nak kahwin dengan I?
Lelaki : Betul sayang.. Sumpah.. u diam je..jangan cakap apa-apa,I pegang sikit je..boleh ye sayang??

SETAHUN SELEPAS ITU..
Wanita 1 : Sampai hati..U tipu I.. Dulu u kata nak nak kahwin dengan I.. Tapi bila u dah dapat..U nak kahwin dengan perempuan lain..
Lelaki : I lelaki, U ingat I nak kahwin dengan perempuan yang senang-senang I boleh dapat? I nak perempuan yang suci..Bukan macam u, yang senang-senang bagi tubuh pada lelaki yang bukan bergelar suami. U ingat I bodoh nak kahwin dengan U?
Wanita1 : Sampai hati u cakap macam tu, dulu.. Masa u nak, macam-macam janji manis u bagi. Tapi sekarang u salahkan I?
Lelaki : I lelaki.. I cuma nak uji u je.. Tapi dah u bagi,I ambil laa. .
Wanita1 : U memang lelaki tak guna.. I menyesal kenal dengan u..
Lelaki : U menyesal? Tapi I puas.. Jangan lupa datang kenduri I nanti.
Wanita1 : U akan dapat balasannya nanti . .

Lelaki tersebut kemudiannya mendapat jodoh wanita yang diimpikannya.. MALAM PERTAMA LELAKI DAN WANITA YANG BARU DINIKAHINYA..
Lelaki : Sayang… I love u so much..
Wanita 2 : Me too sayang..
Lelaki : I bertuah kahwin dengan u.
Wanita 2 : I pun, sayang.. I ada something nak beritahu kat u..
Lelaki : Apa dia sayang?
Wanita 2 : Sebenarnya.. u bukan lelaki pertama yang tidur dengan I.. I pernah tidur dengan semua teman lelaki I.. Untuk suka-suka je..Cari kepuasan sebelum kahwin.. Tapi bila nak kahwin,I cari lelaki baik macam U untuk jadi suami I.. U tak kisahkan?
Lelaki : apa???? (terkejut)

Allah Swt berfirman, “Perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat dan lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.” (An-Nur’:26)



Saturday, 31 December 2011


blog ni diupdate lagi sebab aku boring -.- kak aku kasi on9 sebab dya nak tengok idola kecil 4 . tnggu depan tv dari pukul 8.30malam lagi . dye nak tngok hairul je pon ,yg lain dye pandang sbelah mata jee -.- korang tawu ? dye ckap blog aku mcm tahik >.< biase la kan ,budk tak matang BHAHAHA actually ,dye jeles sebab dye tak reti design blog -.- blog dye dh besawang kot . HAHA
last day of de year of 2011 ,HAPPY NEW YEAR sume :) semua pakat p sambut tahun baru -.- aku dok rumah diam-diam je . tanak tambah dosa :) HAHA dh laa smalam pegi uptown jalan saja . mak aku buat blur plak tuh . kesian kak aku . dye nk baju ape ntah mak aku tak kasi (padan muka) BHAHAHA pastu mak aku kata nak beli jersi . tapi tnya harga jaa -.- tak beli pon .
azam tahun 2012 : nak study hard ,takmau main dh :)

cauu luu ! k bye :)



Thursday, 29 December 2011


smalam kak aku feeling habis tngok tv9 . citer ape ntah . dh la nk nanges pastu ckap ngan aku ,aku buat tak tawu je ,jahatkan ? BHAHA aku mmng jahat pon . tapi kalau korang baek ngan aku ,aku pon baek la ngan korg :) kalau jhat ngan aku ,tnggu je pembalasan ! :P btw ,yg nih blog aku yg ke-6 kot ,kalau tak silap laa . aku pon dh lupa . byk sngat blog aku buat . yg laen semua aku nk delete . sbb design blog tu sume mcm tahik . HAHA . yg ni pon tak cantek kan ? hmm :(
STOP MEREPEK ,OKENG ?

lagi 5 hari je nk skola . cepat betul mse berlalu . excited gile nihh . tak saba nk begosip ngan membe membe . rindu skola ,rindu kawan ,rindu cikgu (rindu serindu rindunya) HEHE . dh nk masok form 2 . YEAY ! junior tahap 2 -,- tak bole jadik smseng lagi. HAHA . tapi aku agak sedih sbb taon ni mak ngan abah tak bwk pegi holiday :') hmm . holiday dlam ruma je -,-
gtg , blog ni akan diupdate lagi pda msa akan dtg ! BHAHAHA
k baii :*